Online training

Fit in het zadel

Door Oefentherapeute Karin Oomen BHS

Werk aan een fit ruiterlichaam en ontwikkel een correcte houding & zit in het zadel, volg de bewegingen van je paard moeiteloos, en geef optimaal hulpen door aan je paard.

Deze training bestaat 3 losse lessen. Met behulp van de verschillende oefeningen in het zadel en naast het paard ontwikkel je een fit ruiterlichaam en werk je toe naar een correcte houding en zit. Hierdoor wordt de afstemming tussen jou en het paard verfijnder en werken jullie met veel meer plezier samen. 

Complete lessen

De training bestaat uit verschillende lessen met theorie, video's, opdrachten en inspiratie.

Op elk apparaat

De lessen zijn zowel op de computer, tablet en mobiele telefoon te volgen.

Werkboeken

De lessen worden ondersteund met gedetailleerde werkboeken die je uit kunt printen en invullen.

Onbeperkt toegang

Je houdt onbeperkt toegang tot de training. Je kunt de lessen dus volgen wanneer het jou uitkomt.

Wie is Karin Oomen?

Karin Oomen is HBO erkend Hippisch Oefentherapeute. In haar eigen praktijk behandelt ze dagelijks ruiters met lichamelijke problemen en helpt ze ruiters met het verbeteren van de houding & zit. Dit met behulp van de Balance Coach, ruiterfit & bootcamp trainingen en houding & zit lessen te paard. 

Ook is Karin gecertificeerd Sportmasseur en ORUN-instructeur t/m Z-dressuur. Omdat Oefentherapie veel bij kan dragen aan ruiters in de paardensport, heeft Karin zich aangesloten bij het netwerk ‘Hippische Sportoefentherapie’. Ze geeft hiervoor op locatie oefentherapie te paard en verzorgt workshops en trainingen.

In de training Fit in het zadel combineert ze al haar kennis en kunde voor jou. 

Opbouw training

De training is opgebouwd uit verschillende lessen. De lessen worden ondersteund door uitgebreide, kwaliteitsvolle video’s, werkboeken en theoretische informatie.

Ook zijn er video’s beschikbaar waarin Karin aan de slag gaat met ruiter en paard omtrent verschillende houding & zit problemen.

Wekelijks krijg je toegang tot een nieuwe les. Je ontvangt automatisch inloggegevens na het voldoen van de betaling. Vind hieronder meer informatie over de verschillende modules.

Na het volgen van deze module:

 • Weet jij wat de basis van een goede houding & zit is is;
 • Kun je de betreffende spiergroepen zelfstandig activeren;
 • Kun je jouw rompstabiliteit verbeteren met een persoonlijk trainingsschema;
 • Merk je dat je stabieler, met meer balans en functioneler op je paard zit.

De module bestaat uit een aantal lessen, praktijkcasussen, extra inspiratie en vragen vanuit de deelnemers. De lessen worden ondersteund door duidelijke, kwaliteitsvolle video’s en uitgebreide werkboeken die je ook digitaal in kunt vullen. Wekelijks krijg je toegang tot een nieuw onderdeel van de training.

 • Gevolgen van een gebrek aan rompstabiliteit (video)
 • De theorie achter rompstabiliteit
 • Voorbeelden van een goede rompstabiliteit (video)
 • Je lichaam leren kennen
  • Ademhaling (video)
  • Buikspieren (video)
  • Rugspieren (video)
  • Bekkenbodem (video)
 • Een juiste beginpositie van de ruiter op het paard (video)
 • Ontwikkelen van een persoonlijk trainingsschema
 • Oefeningen voor het verbeteren van rompstabiliteit op 3 niveau’s (3 video’s)

In verschillende praktijkgerichte casussen gaat Karin samen met een ruiter aan de slag met een specifiek houding & zit probleem. (video)

De lessen zijn voorzien van uitgebreide video’s met duidelijke instructies en voorbeelden. Er is nu ruim 3 uur aan videomateriaal beschikbaar en dit wordt constant uitgebreid met nieuwe video’s.

Per les is er een uitgebreid werkboek, dat ook digitaal in is te vullen. 

Deelnemers kunnen hun vragen insturen d.m.v. een video die we vervolgens behandelen in de module. 

Neem een kijkje achter de schermen

Start jij vandaag nog.....

met het verbeteren van jouw houding & zit?

Online training Fit in het zadel

€ 97,00 incl. BTW

Wat vinden de deelnemers van de online training?

De deelnemers van de online training Fit in het zadel zijn actief in verschillende disciplines en variërend in niveau van beginnende tot gevorderde ruiter. Echter hebben ze allemaal hetzelfde doel: met een fit ruiterlichaam toewerken naar een correcte houding & zit, om zo optimaal samen te kunnen werken met hun paard. 

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het online programma. Kijk hieronder of dat jou vraag er tussen staat of stuur een email naar info@herculeshorsetraining.com. 

Dit programma is voor elke ruiter geschikt, mits je in een redelijke gezondheid verkeerd en geen zware rugproblemen hebt. natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen als je twijfelt of dat een training geschikt voor je is. 

Indien je gezondheidsklachten hebt of zware rugpijn ervaart, adviseren we je contact op te nemen met een specialist. 

Bij de online training ‘Ruiters in beweging’ volg je online 10 RuiterFitheid trainingen door middel van video’s. 

De training ‘Fit in het zadel’ gaat op een specifiek onderwerp meer de diepte in. Je krijgt meer inzicht in houding & zit problemen en oplossingen door middel van video’s, praktische oefeningen, theorie en trainingsschema’s. Dit wordt ondersteund door uitgebreide werkboeken. 

Deze training vereist geen bepaald niveau. Of je nu 3 keer op een paard hebt gezeten of Grand Prix rijdt, elke ruiter dit fysiek fitter wilt worden, kan deze training volgen. 

Kies via ‘in winkelwagen’ de training en volg de betaalinstructies. Na het voldoen van de betaling ontvang je automatisch inloggegevens via de email.

In principe houdt je onbeperkt toegang. Wij gaan er vanuit dat Hercules Horse Training nog heel lang bestaat. Maar omdat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn garanderen we sowieso 3 jaar toegang. 

Geen probleem. Er hoeven geen ingewikkelde handelingen uitgevoerd te worden en de training is te volgen op de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook is de training geheel in het Nederlands. 

De training is uitermate geschikt voor instructeurs of juryleden. De inhoud is geschreven door Karin Oomen, HBO erkend Oefentherapeute. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en verbeteren van de houding & zit van ruiters. In de training wordt ingegaan op de theorie en anatomie achter het onderwerp, zijn praktische tools ontwikkeld om de beginsituatie te herkennen en worden handvatten aangereikt om dingen te verbeteren. 

Een eyeopener en waardevolle aanvulling voor instructeurs en juryleden. 

Je kunt altijd via email vragen stellen. Ook bieden we onze deelnemers de mogelijkheid om vragen via een filmpje in te sturen die we vervolgens in de module zullen behandelen.  

Je hebt geen bijzonder materiaal of accessoires nodig. Gemakkelijke kleding en een handdoek (om op te liggen) volstaan. Ook is een telefoon of videocamera handig om jezelf op het paard te laten filmen. 

ruiter houding correct ruiterfitheid