Online training

Ruiters in beweging

Door Oefentherapeute Karin Oomen BHS

Beter in het zadel door training uit het zadel? Volg online deze complete serie van 10 videolessen ruiterfit. Werk naast het paard aan een fit ruiterlichaam en ontwikkel meer balans, stabiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen.  Dus pak je matje en ga aan de slag!

Deze training bestaat uit 10 complete videolessen ruiterfit. Elke les bestaat uit een warming-up, verschillende oefeningen en een cooling down. Enthousiast, duidelijk en met concrete voorbeelden. 

Karin Oomen laat je in deze online training zien hoe leuk het kan zijn om als ruiter aan je eigen fitheid te werken. En dat vind je paard ook positief. 

Complete lessen

Videolessen van ruim 30 minuten, voorzien van een warming-up, verschillende oefeningen en een cooling down.

Op elk apparaat

De lessen zijn zowel op de computer, tablet en mobiele telefoon te volgen.

Één jaar toegang

De complete versie geeft één jaar toegang. De korte versie van 5 lessen 6 maanden. Volg de lessen wanneer het jou uitkomt.

Wie is Karin Oomen?

Karin Oomen is HBO erkend Hippisch Oefentherapeute. In haar eigen praktijk behandelt ze dagelijks ruiters met lichamelijke problemen en helpt ze ruiters met het verbeteren van de houding & zit. Dit met behulp van de Balance Coach, ruiterfit & bootcamp trainingen en houding & zit lessen te paard. 

Behoorlijk veelzijdig

Ook is Karin gecertificeerd Sportmasseur en ORUN-instructeur t/m Z-dressuur. Omdat Oefentherapie veel bij kan dragen aan ruiters in de paardensport, heeft Karin zich aangesloten bij het netwerk ‘Hippische Sportoefentherapie’. Ze geeft hiervoor op locatie oefentherapie te paard en verzorgt workshops en trainingen.

In de online training ‘Ruiters in beweging’ geeft ze ruiters een complete Ruiterfit training. 

Start jij vandaag nog?!

De volledige training is opgebouwd uit 10 lessen. Iedere les duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt kiezen uit een complete serie van 10 lessen of starten met de korte serie van 5 lessen. Je volgt de training in je eigen tempo, maar een gemiddelde ruiter zal 10 weken doen over de training van 10 lessen. Je hebt materiaal nodig om de training volledig te kunnen volgen. Lees hieronder meer info.

Korte serie | 5 lessen Ruiterfit

€ 45,00 incl. BTW

€ 25,00 incl. BTW

Complete serie | 10 lessen Ruiterfitheid

Impressie van de lessen

Wat vinden deelnemers van de online training?

De deelnemers van de ruiterfitheid trainingen die door Karin gegeven worden, zijn actief in verschillende disciplines en variërend in niveau van beginnende tot gevorderde ruiter. Echter hebben ze allemaal hetzelfde doel: met een fit ruiterlichaam toewerken naar een correcte houding & zit, om zo optimaal samen te kunnen werken met hun paard. 

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het online programma. Kijk hieronder of dat jou vraag er tussen staat of stuur een email naar info@herculeshorsetraining.com

Ja, je hebt een aantal fitnessmaterialen voor deze online training nodig, zoals: 

  • Fitnessmatje 
  • Grote fitnessbal
  • Kleine elastiek
  • Kleine fitnessbal

Je kunt deze materialen vinden bij de Decathlon, Action, Lidl of andere sportzaken. Zie bijvoorbeeld de volgende links: 

Bij de online training ‘Ruiters in beweging’ volg je online 10 RuiterFitheid trainingen door middel van video’s. 

De training ‘Fit in het zadel’ is gericht op het verbeteren van de houding en zit in het zadel. Je krijgt meer inzicht in houding & zit problemen en oplossingen door middel van video’s, praktische oefeningen, theorie en trainingsschema’s. Dit wordt ondersteund door uitgebreide werkboeken. 

Dit programma is voor elke ruiter geschikt, mits je in een redelijke gezondheid verkeerd en geen zware rugproblemen hebt. natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen als je twijfelt of een training geschikt voor je is. 

Indien je gezondheidsklachten hebt of zware rugpijn ervaart, adviseren we je eerst contact op te nemen met een specialist. 

Deze training vereist geen instap niveau. Of je nu 3 keer op een paard hebt gezeten of Grand Prix rijdt, elke ruiter dit fysiek fitter wilt worden, kan deze training volgen. 

Ben je al klant bij ons? Geef dit aan bij het afrekenen. Ben je een nieuwe klant? Kies de module die je wilt kopen en volg de betaalinstructies. Na het voldoen van de betaling ontvang je automatisch inloggegevens via de email.

Je houdt een jaar toegang tot deze training. Wij gaan er vanuit dat Hercules Horse Training nog heel lang bestaat. Maar omdat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn, garanderen we sowieso een jaar toegang. 

Geen probleem. Er hoeven geen ingewikkelde handelingen uitgevoerd te worden en de training is te volgen op de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook is de training geheel in het Nederlands. 

De training is uitermate geschikt voor instructeurs. De inhoud is geschreven door Karin Oomen, HBO erkend Oefentherapeute. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en verbeteren van de houding & zit van ruiters. In de verschillende lessen komen verschillende oefeningen aan bod waarmee ruiters balans, stabiliteit, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen ontwikkelen.

Een eyeopener en waardevolle aanvulling voor instructeurs! 

Je kunt altijd via email vragen stellen. Ook bieden we onze deelnemers de mogelijkheid om vragen via een filmpje in te sturen die we vervolgens van feedback voorzien.   

Ruiterfit ruiterfitness fitte ruiter paard fit skippybal sportkleren fitnessmatje sportmatje