fbpx

Vrijdag 5 april 2019

Carolien Munsters | Bewust trainen met kennis van de sportfysiologie van het paard

Wil jij de volgende stap maken in de training van jouw sportpaard? Meer kennis opdoen van trainingsleer rondom het paard? Weten hoe, wanneer en wat je moet trainen om betere prestaties te kunnen leveren? En meer te weten komen over het gebruik van een hartslagmeter bij een paard? 

Carolien Munsters (MSc, PhD) is gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht. Ze heeft haar eigen bedrijf Moxie Sport Analysis & Coaching waarbij ze paarden, ruiters en trainers begeleid bij het leveren van topprestaties en het voorkomen van blessures.

‘Het is belangrijk om wetenschappelijke kennis bruikbaar te maken voor de praktijk, zodat de sporters en coaches er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen’.

Op vrijdagavond 5 april 2019 gaat Carolien jou vertellen hoe dat je de trainingen van jouw paard naar een hoger niveau kunt tillen. De deelnemers aan dit Ruitercafé krijgen de gelegenheid om vooraf een vraag of casus in te sturen. Carolien zal haar verhaal daarop afstemmen. Deze avond kent een theoretische achtergrond, maar met nadruk op toepassing in de praktijk. Globaal zullen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen: We beginnen met het verschil in training tussen paard en mens. Hier ontstaan namelijk veel trainingsproblemen.

We gaan verder met de basisprincipes van trainingsleer. Hoe, wanneer en wat train je? En wat betekent dit voor diverse disciplines zoals dressuur, springen of eventing?

Daarna gaan we in op het gebruik van een hartslagmeter bij een paard tijdens de training. Hoe verhoudt zich de theorie tot de hartslagmetingen en wat kun je teruglezen in al die mooie grafieken?

We sluiten de avond af met praktische richtlijnen per discipline voor een trainingsschema. Zo kun je namelijk meteen thuis aan de slag met het efficiënter trainen van jouw paard. Betere prestaties en minder blessures. Daar ligt onze verantwoordelijkheid als ruiter toch?

Natuurlijk is er deze avond volop ruimte voor eigen inbreng en vragen. De theorie wordt beschikbaar gesteld d.m.v. handouts en je kunt volop aantekeningen maken. Informatie, inspiratie en interactie: alle ingrediënten voor een inspirerende avond. Kortom, een avond vol informatie en inspiratie waarmee je gelijk aan de slag kunt!

Meer informatie over Carolien Munsters? Klik hier.  

Naar aanleiding van de vorige avond met Carolien schreven wij onderstaande blog. Benieuwd?

Vrijdagavond 5 april 2019 - Programma

Vanaf 19.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
19.30 – 22.00: Lezing ‘Sportfysiologie van het paard’ door Carolien Munsters
22.00 – 22.30: Napraten onder het genot van een drankje

Entree: €42,50 p.p. incl. BTW

Prijs is inclusief thee/koffie gedurende de gehele avond. 

Locatie: Chaam, Noord-Brabant

’t Ruitercafé vind plaats in de kantine van Paardensportvereniging De Trouwe Kameraden.

Adres: Gilzeweg 43C te Chaam

Er is voldoende parkeergelegenheid en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Er is een bushalte op 5 minuten loopafstand. De accommodatie  is aan de rechterkant van de parkeerplaats gelegen, achter de skatebaan.

Sluit Menu

Goede voornemens?

Maak het jezelf gemakkelijk en werk nu simpel thuis aan je RuiterFitheid