Vrijdag 22 februari 2019

Janina van der Drift - Effectiever trainen m.b.v. het leervermogen van het paard

Weet jij wat er omgaat in het hoofd van jouw paard? Maak jij optimaal gebruik van zijn leerprincipes? Het is bekend dat paarden niet zo kunnen redeneren als mensen. Hou jij daar voldoende rekening mee in de training? 

Op vrijdagavond 22 februari komt Janina van der Drift hier meer over vertellen. Zij gebruikt in haar training het leerproces van het paard en maakt hierbij handig gebruik van de mogelijkheden van het paardenbrein. Tijdens deze avond legt zij ons uit aan de hand van praktische en herkenbare situaties wat er in het hoofd van onze paarden omgaat tijdens de training, bijvoorbeeld: 

  • Is het straffen van een paard nuttig?
  • Hoe ervaart een paard tegelijkertijd een been- en teugelhulp?
  • Wat is de mentale impact van een stressreactie van het paard?
  • Hoe vaak moet je een oefening herhalen?

Janina heeft haar kennis opgedaan bij Andrew McLean, een internationaal gerenommeerde trainer en gedragswetenschapper uit Australië. Ze geeft aan: Ik heb mij in de paardengedragsleer verdiept, omdat dit feitelijk inzicht geeft in de manier waarop paarden getraind zouden moeten worden. Als ik had geweten wat ik nu weet, dan had ik veel fouten die ik met mijn eigen paard heb gemaakt niet hoeven maken.
Door de overeenkomsten en verschillen tussen het denkvermogen van het paard en de mens (en de misvattingen hieromtrent) te weten kan je een paard effectiever en ethischer trainen. Ik heb geleerd hoe je goed gedrag aanleert en ongewenst gedrag afleert, door middel van gewenning, operante conditionering en klassieke conditionering. Wat veel goede trainers in Nederland uit ervaring weten en ergens in hun hoofd hebben opgeslagen, vindt onderbouwing in Equitation Science. 

In ’t Ruitercafé is maximaal plaats voor 25 personen. Hierdoor is een informele en interactieve avond gegarandeerd. Er is ruimte voor persoonlijke vragen en uiteraard zal een hapje en drankje niet ontbreken. Vanaf 19.00 ben je van harte welkom en om 19.30 zal Janina starten met haar verhaal.

Een zeer interessant onderwerp, interactie en gezelligheid. Kortom, alle ingrediënten voor een inspirerende theorieavond. Wil je erbij zijn? Bestel dan hieronder gauw een toegangsticket. (De factuur is jouw toegangsticket)

Meer informatie over Janina van der Drift? Kijk eens op www.janinavanderdrift.nl.

Vrijdagavond 22 februari 2019 - Programma

Vanaf 19.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
19.30 – 22.00: Lezing effectiever trainen door Janina van der Drift
22.00 – 22.30: Napraten onder het genot van een drankje

Entree: € 32,50 p.p. incl. BTW

Prijs is inclusief thee/koffie gedurende de gehele avond. 

Locatie: Chaam, Noord-Brabant

’t Ruitercafé vind plaats in de kantine van Paardensportvereniging De Trouwe Kameraden.

Adres: Gilzeweg 43C te Chaam

Er is voldoende parkeergelegenheid en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Er is een bushalte op 5 minuten loopafstand. De accommodatie  is aan de rechterkant van de parkeerplaats gelegen, achter de skatebaan.