't Ruitercafé

Vrijdag 31 juli 2020

Jolanda van der Leeden
De invloed van het zadel op paard & ruiter

De plek waar je als ruiter het liefst zit; het zadel!

De tijd dat 1 zadeltje ‘op alle paarden past’ hebben we grotendeels achter ons gelaten. We weten dat niet alle paarden(ruggen) hetzelfde zijn en een goed of slecht passend zadel de prestatie van het paard kan beïnvloeden. Maar ook de ruiter heeft een eigen bouw en voorkeur.

Wat maakt nu het ideale zadel dat zowel jou als je paard goed past om samen tot een optimale prestatie te komen? Of gewoon heerlijk samen te kunnen rijden? Waar let je op bij het paard? En waar let je op bij jezelf? Hoe is een zadel opgebouwd en wat zegt dat over het gebruik?

Master Saddlefitting consultant Jolanda van der Leeden neemt ons mee in haar boeiende vak. Welke problemen komt zij vaak tegen? En hoe kunnen we tot oplossingen komen?

Wat gaan we leren?

  • De anatomie en de biomechanica van het paard en welk effect heeft het zadel daar op;
  • Hoe kun je jouw paard beter laten bewegen;
  • Welke aanwijzingen zijn er of jouw zadel wel en niet goed ligt;
  • Kun je aan de hand van de bouw van je paard en het lichaamsgebruik zelf zien hoe passend je zadel is;
  • Wil je weten wat de invloed van het zadel is op het gedrag van jouw paard en eventuele rijtechnische problemen; 
  • En nieuwsgierig hoe je jouw eigen zadel kunt checken?

Dan is dit ’t Ruitercafé iets voor jou! 

Ben jij onze gastcombinatie?

Deze avond combineert theorie en veelvoorkomende problemen met een interessant praktijkonderdeel waarbij we de opgedane kennis meteen toepassen op een gastcombinatie van paard en ruiter.

En die combinatie kun jij zijn. Meedoen? Stuur na aankoop van het kaartje een mail naar info@herculeshorsetraining.com met jouw vraag over je zadel en stuur een korte video(link) mee ter illustratie. Één van de deelnemers aan de avond maakt kans op een uitnodiging om als ruiter voor te rijden tijdens ’t Ruitercafé.

’t Ruitercafé is inmiddels een begrip in de regio Brabant. Het zijn kleinschalige en informele workshops, lezingen of clinics, zodat je het maximale eruit kan halen. Aan goede verzorging voor de innerlijke mens zal het natuurlijk niet ontbreken.

Over Jolanda van der Leeden

“Als Orun instructrice en ruiter groeide bij mij de vraag naar de invloed van een zadel op de welzijn en prestaties van het paard, waardoor ik mij hierin ben gaan verdiepen en het diploma tot zadelpasser heb behaald via de opleiding MSFC en later ook via de Engelse Society of Master Saddlers.

Geweldig werk, waarbij het doel is onze mooie sport zo comfortabel mogelijk te maken voor zowel paard als ruiter. Vooral omdat ik niet geloof dat een paard ‘niet wil’ en ik zie dat als een paard ongehinderd kan lopen, hij eigenlijk altijd zijn best doet.“

Over Hercules Horse Training

Wij van Hercules Horse Training zijn ervan overtuigd dat ruiters zichzelf naast het paard op vele manieren kunnen ontwikkelen, waardoor je te paard meer plezier hebt en betere resultaten behaald. Wij vinden dit wederom een heel interessant onderwerp met veel raakvlakken met onze ruiterfitheid en houding en zit trainingen.

Heleen en Anneke zijn tevens beide klant bij Jolanda en zeer te spreken over haar kennis en kunde. ‘Een echte vakvrouw met een scherp oog en heldere en eerlijke uitleg’

Vrijdagavond 31 juli 2020 - Programma

Vanaf 19.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
19.30 – 21.30: Lezing / praktijk door Jolanda van der Leeden
21.30 – 22.30: Napraten onder het genot van een drankje

Entree: €27,50 p.p. incl. BTW

Prijs is inclusief thee/koffie gedurende de gehele avond. 

Kom gezellig samen! Duoticket €50,00 voor 2 personen incl. BTW

Prijs is inclusief thee/koffie gedurende de gehele avond. 

Locatie: Chaam, Noord-Brabant

’t Ruitercafé vind plaats in de kantine / de rijbaan van Paardensportvereniging De Trouwe Kameraden.

Adres: Gilzeweg 43C te Chaam

Er is voldoende parkeergelegenheid en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Er is een bushalte op 5 minuten loopafstand. De accommodatie  is aan de rechterkant van de parkeerplaats gelegen, achter de skatebaan.