't Ruitercafé

Vrijdag 29 november 2019

Suzanne Heemskerk | Ruitervoorkeuren

(35 KNHS licentiepunten)

Met veel passie zet jij je in voor wat jij het allerliefste doet: rijden en omgaan met je paard. Dagelijks ben je heel bewust bezig met je houding, beweging en techniek om jouw paard vooral niet in de weg te zitten en fijn te rijden.

Lukt dat ook? Als je eerlijk bent, blijf je elke training weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Jij wilt jezelf continu verbeteren, maar het resultaat is er niet naar. Het lijkt wel of het bij iedereen veel gemakkelijker gaat dan bij jou…

Krijg jij ook van je instructeur steeds dezelfde aanwijzingen en heb je het gevoel dat dit alleen maar lukt als je eraan blijft denken? Zodra je er niet meer aan denkt gaat het weer ‘mis’.

Wil jij meer wil weten over de verschillende voorkeuren van souplesse, ontspanning en stabiliteit? Dan is deze lezing echt iets voor jou!

Deze avond leer je de theorie achter Ruitervoorkeuren. Wat bedoelen we met Ruitervoorkeuren? Aan de hand van filmpjes van top ruiters zoals Charlotte Dujardin, Isabell Werth, Edward Gal en Carl Hester gaan we de verschillen in houding en beweging zien en herkennen. Hierdoor zie je duidelijk de verschillende ruitervoorkeur profielen ontstaan. 
Instructeurs krijgen 35 HI-licentiepunten van de KNHS voor het bijwonen van deze avond. 

Over Suzanne Heemskerk

Als dressuurtrainer en coach hebben de verschillen in ruiters haar altijd geboeid. Wat zorgt ervoor dat je iedere ruiter zo kan coachen dat ze zich heel goed kunnen ontwikkelen?  Als enige hippisch opgeleide trainer/coach heeft Suzanne de internationale opleiding van de ActionTypes Approach (motorische- en leervoorkeuren van sporters)  afgerond. Daar is het unieke programma van Ruitervoorkeuren op ontwikkeld. Het is een onderdeel van haar werk als coach om iedere ruiter zijn ideale techniek te laten vinden. De ideale techniek bestaat niet maar wel jouw ideale techniek. 

Onlangs heeft zij met een serie artikelen in de Hoefslag, Dressuur en CAP gestaan. Ook was zij laatst gastspreker tijdens de KNHS College tour waar haar lezing met groot enthousiasme ontvangen werd. Nieuwgierig geworden? Kijk eens op www.ruitervoorkeuren.nl.

Vrijdagavond 29 november 2019 - Programma

Vanaf 19.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
19.30 – 21.30: Lezing ‘Ruitervoorkeuren’ door Suzanne Heemskerk
21.30 – 22.30: Napraten onder het genot van een drankje

Entree: €22,50 p.p. incl. BTW

Prijs is inclusief thee/koffie gedurende de gehele avond. 

Locatie: Chaam, Noord-Brabant

’t Ruitercafé vind plaats in de kantine van Paardensportvereniging De Trouwe Kameraden.

Adres: Gilzeweg 43C te Chaam

Er is voldoende parkeergelegenheid en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Er is een bushalte op 5 minuten loopafstand. De accommodatie  is aan de rechterkant van de parkeerplaats gelegen, achter de skatebaan.