Mini-training

De rug van de ruiter

Is deze training iets voor mij?

Als jij op onderstaande checklist 5 keer ‘ja’ kunt antwoorden, dan zal deze training niet zoveel toevoegen. Maar twijfel je of kan je niet 5 keer ‘ja’ zeggen, dan kan deze training jouw paardenleven veel leuker en makkelijker gaan maken…

Kun jij: 

Waarom een training voor de rug?

Veel ruiters kampen met rugklachten. Rugklachten door te strakke rugspieren, een verkeerde houding op het paard, slijtage, een hernia of lange dagen achter de computer tijdens het dagelijkse leven. Onderzoek bewijst dat maar liefst 62% van de ruiters ook daadwerkelijk pijnklachten heeft. Vervelend! 

Gelukkig is er iets aan te doen waardoor je weer met meer plezier op het paard stapt. Karin Oomen, erkend oefentherapeute, heeft een beknopte training gemaakt waarin ze verteld hoe je rug in elkaar steekt en hoe hem als ruiter nodig hebt. In deze video van ruim 25 minuten krijg je oefeningen om je rug soepeler te maken en de rompstabiliteit te bevorderen. Ga super effectief en snel thuis aan de slag om jouw rugklachten aan te pakken!

De oefeningen kun je indien gewenst dagelijks herhalen. Ben je fysiek fitter en ervaar je minder klachten, dan volstaat 2 à 3 keer per week het herhalen van de video. 

Het enige wat je nodig hebt is een portie motivatie en een matje. De oefeningen zijn therapeutisch verantwoord en onderbouwd en je leert de vertaalslag te maken naar het paardrijden. Wacht dus niet langer en pak jouw rugklachten aan!

Videotraining

De training bestaat uit een video van ruim 25 minuten. Te volgen op de computer, tablet en mobiele telefoon

Materiaal

Je hebt enkel een matje nodig. Of een lekker zacht vloerkleed.

12 maanden toegang

Je houdt een jaar toegang tot de video. Kijk wanneer het jou uitkomt.

Start jij vandaag nog.....

met het aanpakken van jouw rugklachten?

Videotraining 'De rug van de ruiter'

€ 9,00 incl. BTW

De kracht van oefentherapie

De kracht van oefeningen, hierbij zijn er meerdere wegen naar Rome, zo kun je ook de rug op verschillende manieren soepel maken. Denk aan sporten, massage of therapie. Wanneer je voor de actieve benadering kiest waar Oefentherapie op gebaseerd is, dan merk je dat het veel verandering teweeg kan brengen. Het herhalen van kleine oefeningen maakt de spieren los, de doorbloeding verbetert en de gewrichten worden gesmeerd. Hierdoor beweeg je makkelijker. Zie deze workout daarnaast als een soort lichamelijke check. Controleer of de spieren soepel zijn, goed samenwerken, de balans en stabiliteit. Door het maken van de specifieke bewegingen en herhalingen, kom je snel tot resultaat! 

Wie is Karin Oomen?

Karin Oomen is HBO erkend Oefentherapeute en heeft haar eigen praktijk in Gilze, Noord-brabant. Hier behandelt ze verschillende patiënten, met als belangrijkste specialisaties Hippische Sportoefentherapie en Chronische pijn. Ook is ze gecertificeerd Sportmasseur en ORUN-instructeur t/m Z-dressuur. 

De Hippische Sportoefentherapie is een groot onderdeel van de werkzaamheden van Karin. Zo geeft ze RuiterFit-trainingen op locatie en online via Hercules Horse Training, bootcamptrainingen en houding- en zitlessen aan ruiters te paard. Ook de Hippische Sportbond KNHS maakt regelmaat gebruik van de expertise van Karin. Zij instrueert namelijk het onderdeel ‘houding en zit’ binnen de instructeursopleidingen. En voor de hippische opleiding Aeres verzorgt ze regelmatig de gastlessen. 

In de media is Karin terug te vinden met artikelen voor het online platform Dressuurmagazine en voor het hippische tijdschrift BIT heeft ze verschillende instructiefilmpjes opgenomen. 

Karin Oomen oefentherapeut ruiter ruiterfit

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de video training. Kijk hieronder of dat jou vraag er tussen staat of stuur een email naar info@herculeshorsetraining.com. 

Dit programma is voor elke ruiter geschikt, mits je in een redelijke gezondheid verkeerd en geen zware, medische rugproblemen hebt. Sta je onder behandeling van een arts of specialist, informeer dan eerst even bij ons. 

Na betaling van het aankoopbedrag van €9,00 ontvang je automatisch een email met inlog gegevens voor het ledengedeelte. Log in en vindt de video onder ‘minitraining’.

Deze training vereist geen bepaald niveau. Of je nu 3 keer op een paard hebt gezeten of Grand Prix rijdt, elke ruiter dit fysiek fitter wilt worden of de rugspieren wilt verbeteren, kan deze training volgen. 

Kies via ‘in winkelwagen’ de training en volg de betaalinstructies. Na het voldoen van de betaling ontvang je automatisch inloggegevens via de email.

Je houdt een jaar toegang tot de training. 

Geen probleem. Er hoeven geen ingewikkelde handelingen uitgevoerd te worden en de training is te volgen op de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook is de training geheel in het Nederlands. 

Je kunt altijd via email (info@herculeshorsetraining.com) vragen stellen. Ook via de ledenomgeving is het heel eenvoudig om vragen te stellen via een contactformulier.

Gemakkelijke kleding en een matje of handdoek (om op te liggen) volstaan. 

ruiter houding correct ruiterfitheid

Verminder rugklachten en

Stap weer met plezier op het paard

Videotraining 'De rug van de ruiter'

€ 9,00 incl. BTW