Waarom je zelf aan de slag wil voor een fit lichaam

Door Heleen van Pol

Ooit kwam ruiterfit een beetje toevallig op mijn pad. In de zoektocht naar leuke activiteiten voor onze vereniging kwam een clubgenoot op het idee om een serie ruiterfit te gaan doen. De eerste serie van 10 lessen was al snel georganiseerd.

“5 weken later kwam ik spontaan tot de conclusie dat ik zo veel beter kon blijven doorzitten in de uitgestrekte draf.”

En dat terwijl ik er voorheen niet eens echt moeite mee had. Die had ik dus niet zien aankomen. 

Maar er is meer.

Ten eerste heb ik ervaren dat zelf sporten je veel bewuster maakt van hoe ‘trainen’ voelt. Dat je wel eens een top of slechte dag hebt. Als je zelf wel eens spierpijn hebt van een training waarbij je nét wat verder ging dan normaal denk je ook eerder na als je paard net even minder spontaan loopt de dagen na een stevig training. 

Hoe kleine en grote blessure je beïnvloeden. Hoe ongelijk dat je bent zonder dat je daar zelf van bewust bent. Dan heb je ook meer begrip als je paard linksom net even makkelijker is als rechtsom. Overall ben ik gewoon veel bewuster gaan trainen en voelen.

Altijd leerzaam

Zelfs tijdens maken van de video’s voor de eerste trainingen ‘fit in het zadel’ had ik weer leerzame momenten. Na het controleren van les 1.1 ging ik snel nog even rijden. Blijkbaar had de stof uit die video zich in mijn hoofd genesteld want ik was ineens heel bewust van mijn zit: Zit ik te klemmen? Hang ik achterover? Beweegt mijn bekken goed mee?

“Fit in het zadel zitten vinden wij zo belangrijk, dat afstand en tijd geen rol zou moeten spelen.”

De ruiterfit trainingen organiseren we nu al meer dan 2 jaar. En ik heb nog geen serie overgeslagen. Maar ik heb dan ook makkelijk praten met een training in op 1,5 km op een dag die mij goed uitkomt. Heb je geen training in de buurt of geen training op een tijdstip wat je nu uitkomt…… Dan kun je nu gewoon online aan de slag. Gewoon omdat wij fit in het zadel zitten zo belangrijk vinden dat afstand en tijd geen rol moet spelen.

No more excuses. Jullie kunnen nu online aan de slag!

Met ons online programma ‘Ruiters in Beweging’ kun je in 10 lessen van 30 minuten thuis werken aan jouw fysieke fitheid, coördinatie en balans. Hoe makkelijk is dat! 

Vond je deze blog interessant? Deel hem dan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin